Last van uitstralingen?
Uitstralingen naar de armen en een prikkelend gevoel, dit kan voorkomen in de vingers en de armen. Dit kunnen de symptomen zijn van een nekhernia, de pijn kan ook uitstralen naar de schouders en de rug. Heel sporadisch kunnen er ook verlammingsverschijnselen optreden, al komt dit bijna niet voor. Bij bepaalde bewegingen of een positie die je aanneemt kan de pijn verergeren. Bepaalde symptomen kunnen lijken op aandoeningen zoals jicht. Verdwijnen de klachten van de nekhernia niet na een tijd, dan kun je een behandeling laten uitvoeren door Helios klinieken.
Wat wordt er gedaan tijdens een behandeling?
Bij een nekhernia heb je een uitstulping van de tussenwervelschijf, deze wordt tijdens een behandeling verwijderd. Via een kleine snede in de hals wordt de beschadigde tussenwervelschijf en de hernia verwijderd. Op deze manier heb je weer voldoende ruimte voor de beknelde zenuw. Als het goed is dan heb je na de operatie minder pijnklachten. De operatie wordt in de meeste gevallen uitgevoerd als de pijn lang aanhoudt of de klachten je dagelijkse werkzaamheden onmogelijk maakt.
Klachten
Een tussenwervelschijf die uitpuilt veroorzaakt de pijn omdat de zenuwen bekneld zitten. Overbelasting en slijtage kunnen oorzaken ervan zijn, de tussenwervelschijf is voorzien van een zachte kern. Omdat de kern naar buiten komt door de buitenste laag heen drukt deze op de zenuwen en wordt de pijn veroorzaakt. Wervels worden gescheiden door een tussenwervelschijf. De buitenste bekleding wordt de annulus genoemd, de zachte binnenkant is de zogenaamde kern. Wordt een schijf in de halswervelkolom een nekhernia, dan is er sprake dat de buitenste bekleding drukt op de ruggenmergzenuw.