Douchestoel aan de muur laten monteren?

Zoals je misschien wel merkt wordt iedereen met de dag een stukje ouder. Als je ouder wordt gaan kleine dingen zoals lopen, fietsen en andere lichamelijke activiteiten steeds moeilijker. Dit heb je al kunnen merken bij jou ouders die wellicht al op een wat oudere leeftijd zijn. Je merkt dan dat ze steeds minder zelfstandig in en rondom het huis worden, niet zo gek natuurlijk. Helaas gebeurt het de vaak dat mensen op een wat oudere leeftijd van de trap vallen of dat er een ander ongeluk binnenshuis plaatsvindt. Dit is natuurlijk heel erg en wens je niemand toe. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer oplossingen om dit soort ongevallen te voorkomen. Zo kan je een douchestoel aan de muur laten plaatsen. Zo kunnen mensen op een oudere leeftijd niet vallen onder de douche. 

douchestoel aan de muur
Smiling nurse with face mask helping senior woman to walk around the nursing home with walker. Young lovely nurse helping old woman with surgical mask for safety against covid-19 using a walking frame in hospital corridor. Friendly caregiver and elderly patient walking in hallway wearing protective face mask during covid pandemic.

Uitglijden

Het gebeurt regelmatig dat mensen op een oudere leeftijd uitglijden onder de douche. Je kunt jezelf wel voorstellen hoe dit kan gebeuren. Onder de douche is het natuurlijk erg glad en mensen op een oudere leeftijd kunnen steeds moeilijker hun evenwicht houden. Als ze dan een verkeerde stap zetten is het heel erg makkelijk om uit te glijden op de gladde vloer.