Erectiepillen: wanneer is het nodig?

Bij erectiepillen denkt u waarschijnlijk al snel aan oude mannen met schrijnende gevallen. Dit imago is echter onterecht. Daarom zal ik in deze opinie proberen te ontkrachten. Dit zal ik doen door middel van de volgende vraagstukken. Ten eerste zal ik antwoord geven op de vraag of er veel gebruik wordt gemaakt van erectiepillen. Dit kan voor u misschien de doorslag geven of u wel of niet eraan wil beginnen. Ook zal ik de risico’s van de bijwerkingen uitgebreid evalueren. Door de jaren heen zijn er namelijk tal van onterechte roddels ontstaan. Erectiepillen zouden bijvoorbeeld voor gehoorschade zorgen. Is dit waar? Daar komt u in deze blog achter!

Erectiepillen: het gebruik

Erectiepillen wordt vooral veelgebruikt door oudere mannen die last hebben van prestatieproblemen. Toch wordt de groep jongere mannen steeds groter. Erectiepillen worden dus steeds meer gebruikt voor prestatieverhoging in plaats van als oplossing voor prestatieproblemen. Wereldwijd wordt erectiepillen gebruikt. Toch hangt er een taboe omheen. Hoe kan dit? De voornaamste reden voor dit is dat de meeste westerse landen waar deze medicatie te koop is preuts zijn. Het is niet netjes om openlijk over uw problemen in de slaapkamer te praten. Zelfs met een dokter kan het een behoorlijke drempel zijn voor mannen om erover te praten. Hoe kan dit worden opgelost? Het enige antwoord wat ik hierover heb is: geef het tijd. Door de jaren heen is namelijk gebleken dat de westerse wereld steeds makkelijker over dergelijke dingen kan praten en naar mijn mening is dit ook mogelijk met dergelijke pillen.

De bijwerkingen van deze erectiemiddelen

Bijwerkingen zijn er bij de meeste, zo niet alle medicijnen. Zo ook bij erectiepillen. Toch zijn er enkele geruchten die onjuist zijn en dus de wereld uitgeholpen moeten worden. Een van de meest bekende zogenaamde bijwerkingen is de kans op gehoorschade bij gebruik van erectiepillen. Deze bijwerking is echter nog nooit wetenschappelijk bewezen. Het is dus zoals het er nu uitziet onzin. Een bijwerking die wel wetenschappelijk is bewezen is de verhoogde kans op huidkanker. Die wordt namelijk verdubbelt. Lees u dus goed in op de bijwerkingen van deze pillen want ook de verschillende merken hebben weer andere bijwerkingen.