Gemakkelijke en snelle avond recepten!

wat eten we

Als je iedere avond te vraagt krijgt wat eten we dan kan je hier op een gegeven moment best zat van worden. Want wat eten we eigenlijk vandaag? Hier een aantal tips voor snelle en simpele pastagerechten.

wat eten we

1. Wokgerecht met kip en groenten

Niets is simpeler dan een wokgerecht! Als je wat meer tijd hebt, laat de kip dan marineren in een scheutje kant-en-klare woksaus, zout, peper, knoflook en uienpoeder. Begin daarna met het koken van de rijst. Mocht je geen tijd hebben voor een marinade, bak de kip dan gelijk in de marinade.

Verhit in een andere pan een flinke scheut olie, en voeg hier flink wat chilivlokken aan toe. Dit maakt het gerecht lekker pittig. Voeg nu een zak wokgroenten toe. Laat het geheel 5-6 minuten bakken en roer regelmatig om. Als de groenten bijna klaar zijn, gooi je de kip erbij en daarna de rijst. Vergeet geen woksaus van bijvoorbeeld Conimex toe te voegen! Binnen een kwartier klaar en enorm lekker.

2. Vegetarische pasta met groenten naar keuze

Ook pasta is enorm makkelijk te maken. Terwijl de pasta kookt, bak je de groenten in een pan. Hierna voeg je een pot kant-en-klare saus toe naar keuze. Je kunt ervoor kiezen om de groenten zelf te snijden (ga voor een mix van verse tomaten en champignons) of kies voor een zak kant-en-klare wokgroente. Wanneer de groente bijna klaar zijn, voeg je de saus toe en daarna de pasta.

Vergeet geen kaas toe te voegen! Je kunt de kaas ook al mengen door de saus, zodat je een heerlijke tomaat-kaas saus krijgt. Ook zou je de normale pasta eventueel kunnen vervangen door bijvoorbeeld courgettespaghetti.

3. Groene curry met garnalen

Met kant-en-klare currypasta is een curry ook binnen een kwartiertje gefikst! Bak de garnalen, voeg groenten en de currypasta toe, en daarna kokosmelk. Vergeet ondertussen niet de rijst te koken! En klaar ben je!

Qua groenten zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor ui, paprika of sperzieboontjes. Maar als je helemaal geen tijd hebt kan je ook een pak voorgesneden groenten kopen.