Wat is all on 6? 

Wanneer er meerdere tanden in je gebit beschadigd zijn zal je daar op een zeker ogenblik iets aan willen doen. Zoveel spreekt voor zich. De oplossing waar je precies voor gaat kiezen is altijd sterk afhankelijk van het aantal tanden die beschadigd zijn geraakt. Eén van de mogelijkheden waar je voor wat het renoveren van je gebit voor kan kiezen is de zogenaamde all on 6 oplossing. Voor deze behandeling geldt dat er een vaste brug op zes implantaten wordt geplaatst. In principe zou het eveneens een mogelijkheid kunnen zijn om te kiezen voor een all on 4 oplossing. Welke van beiden voor jouw situatie nu precies het interessantst is kan je bespreken met de tandarts. 

Welke voordelen zijn aan all on 6 verbonden?

Wanneer je gebit niet meer in perfecte staat is spreekt het voor zich dat, dat verschillende vervelende gevolgen kan hebben. In eerste instantie is het uiteraard zo dat de uitstraling van je gezicht daardoor kan worden aangetast. Dat is echter niet alles. Wat immers daarnaast ook te denken van het feit dat je kauwvermogen drastisch kan worden aangetast? Door ervoor te kiezen om gebruik te maken van een all on 6 oplossing zal je tot de vaststelling komen dat hier verandering in kan worden gebracht. De voordelen waar je hierbij op kan rekenen spreken dan ook eigenlijk voor zich. 

Er is geen sprake van een vereiste gehemelteplaat 

In eerste instantie is het zo dat je bij een all on 6 geen behoeften hebt aan een vereiste gehemelteplaat. Wanneer je zou kiezen voor een standaard kunstgebit is dat uiteraard wel zo. Daarnaast is het zo dat je er ook niet voor hoeft te vrezen dat de prothese los zal komen te zitten. Deze zit erg stevig vast. Zowel esthetisch als functioneel is het dan ook zo dat all on 6 aanzien wordt als één van de beste opties die er op moment van schrijven op de markt beschikbaar zijn. 

Je kan zonder probleem alles eten wat je wil 

Bij tal van andere oplossingen is het zo dat je niet zomaar alles kan eten wat je maar wil. Althans niet zonder dat je daarbij met vervelende problemen wordt geconfronteerd. Dat is bij all on 6 wel degelijk het geval. Het kauwvermogen waar je op kan rekenen is bij deze behandeling dan ook hetzelfde als bij de standaard tanden en kiezen waarover je als mens beschikt. Nog een niet onbelangrijk voordeel is bij de keuze voor implantaten verbonden aan het feit dat het kaakbot intact blijft. 

Een all on 6 oplossing, een prima keuze voor de lange termijn

In principe is er aan de keuze voor een all on 6 oplossing slechts één nadeel verbonden. Dit nadeel heeft betrekking tot de kostprijs die eraan verbonden is. Het moet inderdaad gezegd dat deze optie in vergelijking met andere behandelingen op de markt een stuk duurder is. Dit gezegd hebbende investeer je wel in een zo optimaal mogelijke kwaliteit voor je leven. Verschillende onderzoeken hebben dan ook aangetoond dat een investering in implantaten gecombineerd met een brugconstructie een niet onbelangrijke bijdrage levert aan een sterk verbeterde levenskwaliteit.