Wat doet een mondhygienist?

De kans is vrij groot dat je ooit al eens hebt gehoord over een zogenaamde mondhygienist. Voor een dergelijke specialist geldt dat hij of zij zich in het bijzonder richt op preventie en mondverzorging. Op deze manier moet niet alleen tandbederf, maar ook tandvleesaandoeningen voorkomen worden. Voor een groot aantal van deze mondhygienisten geldt dat ze in de praktijk in dienst zijn van een tandarts. Dit gezegd hebbende is het zo dat ze ook werkzaam kunnen zijn in hun eigen praktijk. Heb je hulp nodig op het gebied van mondverzorging of het voorkomen van tandbederf? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor rechtstreeks bij deze specialist te raden kan gaan.

Wanneer doe je een beroep op een mondhygienist?

Het inschakelen van een mondhygienist is een interessante keuze wanneer je preventief te werk wil gaan voor wat het behouden van de meest optimale staat en uitstraling van je gebit betreft. Voor erg veel mensen geldt dat ze graag willen kunnen rekenen op een mooie, gezonde glimlacht en een mooi gebit terwijl ze daar tegelijkertijd helemaal geen moeite voor willen doen. Dat gaat natuurlijk niet goed samen. Voor anderen geldt dan weer dat ze vooral niet goed weten waar nu precies allemaal de nodige aandacht aan te moeten spenderen. Geldt één van deze situaties ook voor jou? Dan kan contact opnemen met een mondhygienist ervoor zorgen dat dit tot het verleden zal behoren.

Wat kan een mondhygienist nu exact voor jou betekenen?

Een beroep doen op de diensten of mogelijkheden van een mondhygienist kan duidelijk voor heel wat mensen een interessante keuze zijn. Voor menig aantal personen geldt evenwel dat ze niet goed weten welke behandelingen ze nu precies kunnen ondergaan bij een dergelijke specialist. Enkele van deze behandelingen hebben we hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet:

  • Het aanbrengen van fluoride; 
  • Het aanbrengen van sealant; 
  • Het verwijderen van tandsteen, tandplak evenals aanslag;
  • Het polijsten van vullingen;
  • De reiniging van worteloppervlakken onder het tandvlees;
  • De behandeling van nieuwe gaatjes die zijn ontstaan;

Uiteraard zijn bovenstaande behandelingen slechts het puntje van de ijsberg. Toch geven ze reeds een goed beeld van wat je ongeveer kan verwachten indien je zo’n specialist gaat bezoeken. 

Zorg dragen voor je gebit is van cruciaal belang

Stiekem weten we allemaal wel dat we goed zorg moeten dragen voor ons gebit. Dit gezegd hebbende blijken we dit in de praktijk wel eens te vergeten. Voor verschillende zaken geldt dat ze ons gebit en dan vooral de staat daarvan sterk negatief kunnen beïnvloeden. Denk hierbij niet alleen aan de voeding die we eten, maar zeker ook aan de drankjes die we nuttigen. Het dagelijks drinken van frisdrank zorgt er bijvoorbeeld voor dat er een regelrechte aanslag wordt gepleegd op onze tanden. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich niet perfect bewust zijn van wat ze nu wel en wat nu ze vooral niet mogen doen. Bovendien is het zo dat veel mensen hun gebit niet optimaal weten te onderhouden. In allebei deze gevallen is contact opnemen met een mondhygienist een goed idee. Zijn jouw tanden vooral verkleurd? Bekijk dan eens de pagina van de tandenbleker Schiedam.