Dit is waarom een onzichtbare beugel super fijn is

Een mooi en gezond gebit is voor veel mensen belangrijk, maar niet iedereen staat te springen om een traditionele beugel te dragen. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven, zoals de onzichtbare beugel. In dit artikel vertellen we je waarom een onzichtbare beugel aanschaffen een goed idee is.

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel, ook wel een aligner genoemd, is een transparante hoes die over je tanden wordt geschoven. De beugel wordt speciaal voor jou op maat gemaakt en elke twee weken krijg je een nieuwe hoes die ervoor zorgt dat je tanden geleidelijk aan worden rechtgezet. Het grote voordeel van een onzichtbare beugel is dat deze vrijwel onzichtbaar is. Dit maakt het een populaire keuze onder volwassenen die hun gebit willen verbeteren zonder dat het opvalt.

Geen metalen slotjes en draden

Een ander groot voordeel van een onzichtbare beugel is dat deze geen metalen slotjes en draden bevat. Dit maakt de beugel niet alleen minder opvallend, maar ook comfortabeler. Metalen beugels kunnen namelijk schuren en irritatie veroorzaken in de mond, terwijl een onzichtbare beugel glad en zacht aanvoelt. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat er voedselresten achterblijven tussen de slotjes en draden, wat bij een traditionele beugel wel het geval is.

Makkelijk uitneembaar

Een onzichtbare beugel is ook makkelijk uitneembaar. Dit betekent dat je de beugel uit kunt doen tijdens het eten en tandenpoetsen, wat het onderhoud van je gebit een stuk makkelijker maakt. Bovendien kun je de beugel ook uitdoen tijdens een belangrijke afspraak of presentatie, zodat niemand ziet dat je een beugel draagt.

Sneller resultaat

Met een onzichtbare beugel kun je vaak sneller resultaat behalen dan met een traditionele beugel. Omdat de beugel speciaal voor jou op maat wordt gemaakt, sluit deze perfect aan op je tanden. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve behandeling. Bovendien hoef je niet zo vaak naar de orthodontist voor controle en bijstelling, waardoor je tijd bespaart.