De voordelen van het dragen van slippers thuis voor je gezondheid 

Heb je ooit de hele dag op blote voeten naar huis gewandeld om de volgende dag wakker te worden met pijnlijke voeten? Je bent niet de enige! Er zijn veel mensen die niet beseffen dat de pijn in hun voeten te wijten is aan het lopen op een harde ondergrond zonder ondersteuning om hun voeten te beschermen. Het dragen van slippers kan helpen jouw voeten te beschermen tegen de harde grond en helpt pijn in de voeten te voorkomen. Meer weten? Hier zijn enkele van de beste gezondheidsvoordelen van het dragen van pantoffels om en rond het huis. 

Slippers kunnen helpen bij een gezonde bloedstroom 

Wist je dat jouw voeten een belangrijke rol spelen in de strijd tegen veel voorkomende ziekten zoals verkoudheid of griep? Op het moment dat je voeten koud zijn, vernauwen de bloedvaten in je neus om te voorkomen dat je lichaam kostbare warmte verliest. Als dit gebeurt, wordt de huid aan de binnenkant van jouw neus en hals wit, omdat de bloedstroom naar jouw neus hierdoor afneemt.  

Maar, deze afname van de bloedstroom naar jouw neus kan gevolgen hebben. Je hebt namelijk witte bloedcellen in je bloed, die een waardevolle bijdrage leveren aan het bestrijden van infecties en je gezond houden. Bij een afnemende bloedstroom nemen de witte bloedcellen in het gebied af die helpen jouw lichaam tegen virussen te beschermen. Door thuis pantoffels of slippers te dragen, blijven jouw voeten af van de koude grond en verliezen ze minder warmte, waardoor het bloed goed naar jouw neus blijft stromen en het afweersysteem succesvol blijft bij het bestrijden van ziekten! 

Meer evenwicht en stabiliteit bij elke stap 

Als je comfortabele slippers draagt, zorgen ze ervoor dat ze een goede steun voor de voetholte hebben, zodat jouw voeten uitgerust blijven, de druk wordt weggenomen van de delen van jouw voet die meer schokken kunnen opvangen en jouw gevoel van evenwicht wordt verbeterd. 

Dit is vooral belangrijk als je last hebt van voetproblemen die je pijn en ongemak bezorgen. Wil je bij voetproblemen zo snel mogelijk verlichting en comfort vinden, dan kunnen naast ondersteunende slippers ook de Hallux Voetexperts je hierbij helpen. De podotherapeuten van Hallux zijn experts in voetklachten en gaan direct met je aan de slag om voetproblemen op te lossen.