Bij tattoo verwijderen Den Haag laat je jouw lichaam weer herstellen

Close-up of a female doctor doing a medical examination. The focus is on the mature adult woman being examined.

Er zijn veel mensen op de wereld die een tattoo op hun lichaam hebben laten plaatsen. Sommigen hebben een enkele tattoo, anderen hebben van hun lichaam een waar kunstwerk gemaakt. De keuze voor een tattoo kan bewust zijn, maar ook in een gekke bui. Wat de reden ook is geweest om een tattoo te zetten, er kan een moment zijn dat je hem verwijderd wil hebben. Tot enige tijd geleden waren behandelingen om een tattoo te laten verwijderen risicovol en er bleef altijd een restje zichtbaar. Bij tattoo verwijderen Den Haag wordt er gebruik gemaakt van een picolaser en kan je jouw huid volledig laten herstellen. De behandeling is dusdanig effectief dat je op behandelde huid weer een nieuwe tattoo kan laten zetten. 

De verschillen tussen een operatieve- of een laserbehandeling? 

Vroeger werd als eerste een operatieve behandeling aangeraden als je jouw tattoo wilde laten verwijderen. Maar er kleven een hoop nadelen aan zo’n operatieve behandeling. Je hebt namelijk een grote kans op littekenvorming, maar ook wondpijn en het gevaar op complicaties liggen bij een operatie op de loer. Met de nieuwe technologie is het mogelijk om voor een laserbehandeling een tattoo verwijderen Den Haag te kiezen. Het grote voordeel is dat de kans op littekenvorming nihil is, de kans op complicaties is er eigenlijk niet alleen het nadeel is dat je meerdere behandelingen nodig hebt. Afhankelijk van de locatie en het formaat van de tattoo heb je vaak twee of soms meerdere behandelingen nodig om een volledige schone en herstelde huid te krijgen. 

De nieuwste picolaser wordt bij tattoo verwijderen Den Haag gebruikt

De laatste jaren is er veel veranderd aan de technologie bij laserbehandelingen om een tattoo te verwijderen. Voorheen werd de bekende nanoseconde laser gebruikt, maar deze is inmiddels achterhaald. De twee grootste nadelen van de nanoseconde laser waren de pijn tijdens de behandeling en de effectiviteit. De laser was vaak niet krachtig genoeg om metaalhoudende kleuren, zoals blauw en groen, volledig te verwijderen uit de huid. Hierdoor bleef er altijd een soort schaduw achter. 

Met de nieuwe technologie is de picolaser op de markt gebracht en kan je bij tattoo verwijderen Den Haag terecht zonder de twee nadelen van zijn voorganger. De picolaser wordt namelijk als nagenoeg pijnloos ervaren en de krachtige laserstraling en dan met name de snelheid, zorgt ervoor dat ook de metaalhoudende kleuren uiteenvallen. Bij de laserbehandeling wordt namelijk de laserstraal op de huid gericht waar de inkt is geplaatst. Door de laser valt de inkt uit elkaar en je lichaam voert het verder af. Hierdoor heb je minder behandelingen nodig en is het eindresultaat mooier. 

Naast de behandeling zelf moet je bij tattoo verwijderen Den Haag ook rekening houden met de nazorg. De nazorg geldt zowel tijdens al na de behandelingen. Draag bijvoorbeeld beschermende kleding om te voorkomen dat de huid in aanraking komt met UV-stralingen, zit niet te lang in een bad of een zwembad en krab vooral niet aan de huid.