Ben jij al bekend met acupunctuur Den Haag?

Muscular Man suffering from back and neck pain. Incorrect sitting posture problems Muscle spasm, rheumatism. Pain relief, ,chiropractic concept. Sport exercising injury

Acupunctuur. Voor veel mensen een onbekend begrip. Toch is het steeds meer opkomend en heeft het erg veel voordelen. Zo kun je door middel van acupunctuur Den Haag je laten behandelen. Alleen wat houdt acupunctuur Den Haag dan precies in. Waar is het goed voor? En hoe werkt acupunctuur precies?

Wat is acupunctuur Den Haag?

Mensen ervaren wel eens pijnklachten. Deze pijnklachten kunnen worden veroorzaakt door blokkades op de energiebanen. Je kunt je op verschillende manieren laten behandelen door middel van acupunctuur Den Haag. Dit kan bijvoorbeeld door scherpe drukpunten of dry needling. De naalden of drukpunten oefenen druk uit op de energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Deze energiebanen lopen van je vingertoppen tot aan je tenen. Door middel van deze druk wordt ook de bloeddoorstroming gestimuleerd.

Wat ontwikkel je door middel van acupressuur?

Je lichaam ervaart verschillende facetten tijdens de acupunctuur. In het begin ervaart het lichaam een prikkel, hier wil hij zich tegen verzetten. Al snel wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden blokkades op de energiebanen weggehaald. Op dat moment ontwikkelt het lichaam een warm gevoel, waarbij de gelukshormonen worden aangemaakt. Op dat moment ervaar je ook een gelukkig gevoel, waarbij pijnklachten weggaan en je lichaam tot ontspanning komt. Het verbetert daarnaast ook je slaap, energieniveau en het is goed voor de mentale gezondheid. Acupunctuur Den Haag heeft dus erg veel positieve effecten.

Gelukshormonen door middel van acupunctuur

Door middel van acupunctuur Den Haag maakt je lichaam gelukshormonen aan. Deze gelukshormonen zijn Endorfine en Oxytocine. Oxytocine ontwikkel je niet alleen door acupunctuur. Ook door middel van een knuffel ontwikkel je bijvoorbeeld Oxytocine. Door bijvoorbeeld een knuffel te krijgen, ontwikkel je een fijn gevoel die veroorzaakt wordt door het stofje Oxytocine. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Deze stofjes helpen dus om je hersenen te laten communiceren.

Naast Oxytocine heb je ook nog bijvoorbeeld Endorfine, Adrenaline en Dopamine. Endorfine kan net als Oxytocine de hersenen laten communiceren. Deze stofjes worden aangemaakt op het moment dat je bijvoorbeeld aan het sporten bent of als je iemand leuk vindt. Naast deze voorbeelden creëert het gevoel van pijn ook Endorfine. Hierdoor ervaart je lichaam minder pijn. Naast dat Endorfine pijnstillend is, kan het ook voor het gevoel van geluk zorgen. Dit heb je bijvoorbeeld ook bij het eten van chocolade. 

Verschillende behandelingen acupunctuur

Zoals hierboven benoemd zijn nog veel mensen niet bekend met acupunctuur Den Haag. Wanneer mensen wel bekend zijn  met acupunctuur, denken ze meestal aan acupunctuur door middel van naalden. Dit is een methode waarbij een acupuncturist verschillende naalden op de energiebanen van het lichaam zet. Hierdoor wordt de bloedsomloop verbeterd en ervaart het lichaam een warm gevoel. Naast de methode door middel van naalden heb je ook andere manieren. Hiervoor heb je bijvoorbeeld ook acupressuur matten of spijkermatten. Dit zijn, zoals het woord al zegt, matten met scherpe drukpunten. Deze drukpunten oefenen net als bij de naalden druk uit op de energiebanen. Ook hierbij ervaart het lichaam een ontspannen gevoel, waarbij gelukshormonen worden aangemaakt en pijnklachten verminderd zullen worden.